Gräspremiär och dessutom på våran riktiga hemmaplan Gamlestadsvallen. Riktigt varmt och en bra uppslutning på läktarna.
Klart att motivationen var på topp.
Vi ställde upp med följande elva: Philip - Mattias, Pontus.O, Jojje, Rinman - Toffis, Richard, Johan, Hoang - Tobbe, Robin
Ersättare: Saman, Agge, Glenn, Tommy, Söderqvist

FÖRSTA HALVLEK
Första minutrarna består av mycket kamp och det är två taggade lag. Tyvärr så bjuder vi Surte på första målet, då Richard ska spela hem till Philip men får en klassisk felträff och Radovic hinner emellan och stöter in 0-1!
Det som är skönt är att vi borstar av oss detta och börjar kontrollera matchen. 4 minuter efter ledningsmålet så spelar Johan fram Tobbe som vänder på Tobbe-vis och klappar in bollen i mål, 1-1!
Vi skapar många chanser i första halvlek. Både genom högerkanten och i djupled och kvalitén på passen är ofta riktigt, riktigt bra. Robin och Tobbe kämpar på därframme och gör det ofta bra, men avsluten är inte bra. Rena frilägen slutar oftast med att bollen skjuts utanför.
Efter en halvtimme så tar Surte slut orkesmässigt och det är i stort sett spel mot ett mål. Det dröjer dock till minut 41 innan vi tar den ledningen som felaktigt stod på resultattavlan. Robin är inne till höger i straffområdet och spelar fram Tobbe, som enkelt kan göra 2-1! Gött mål att få några minuter innan paus.
Richard hinner med att bli varnad minut 43 och är därmed avstängd nästa match. Faktiskt det enda kortet som domaren delade ut denna lunchmatch.

ANDRA HALVLEK
Vi gör ett par byten i paus för att hålla uppe energin och får utdelning nästan direkt. Agge krigar på så att det står härliga till och bollen dimper ner hos Tobbe som skruvar in bollen inte helt otagbart i bortre, 3-1! Psykologiskt knäckande för Surte såklart. Vi fortsätter att pumpa på och har flera fina lägen genom både Tobbe och Saman bla. Johan har en bra nick som går strax utanför.
Mellan 60-70 min har vi en sämre period där vi inte tar jobbet riktigt och Surte får en del omställningar som dock inte utnyttjas.
I minut 71 så får Hoang en felträff som landar hos Toffis som är säkerheten själv, 4-1! Matchen punkteras och sista kvarten så är det egentligen bara en fråga om hur många mål vi kommer att göra.
Vi rullar fint i 76:e minuten och Hoang tar sig in i banan och slår en fin yttersida till Toffis som sätter bollen i nät, 5-1!
Toffis har också en nick på en hörna som målvakten skyfflar i stolpen. Robin tar sig igenom till ett par lägen men målvakten räddar.

SAMMANFATTNING
En match där vi har bra kontroll och skapar oerhört mycket målchanser. Backlinjen är suverän och Surte får inte många lägen. Bra insats av mittarna och bra kreativitet av dom offensiva pjäserna, även om det hade kunnat vara mycket bättre effektivitet. I slutet blir det lite mycket one man show.
Men i det stora hela så varierar vi väldigt bra och det är kul att titta på Gamlestaden FF för tillfället.
Vi tackar publiken och det var kul att se ett par gamla GaFF-ansikten.
Skönt att vinna första matchen på gräset!

MATCHENS GAFFLAR

Pontus.O - Klockren insats bakåt och fin högerfot. Precis som backlinjen i stort superstabil.

Mattias - Börjar växla upp ordentligt nu. Perfekt bakåt, och har ju en fantastiskt fin högerfot som vi har stor nytta av.

Tobbe - Mycket bättre spelmässigt än mot BSK och gör fina 3 mål. Kommer i många bra avslutslägen.